2015. április 4., szombat

Orchideaszelet


Hozzávalók a tésztához:
10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 50 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 2 evőkanál kakaó, 1 tasak sütőpor, csipet só;
a máktöltelékhez: 20 dkg darált mák, 10 dkg porcukor, 1 dl forró tej, 1 reszelt alma, 1 teáskanál reszelt citromhéj;
a kókuszkrémhez: 3 tojásfehérje, 15 dkg kókuszreszelék, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj;
a vaníliakrémhez: 5 dl tej, 2 tasak vaníliás pudingpor, 20 dkg porcukor, 20 dkg vaj;
továbbá: kevés mák, kókuszreszelék.
Elkészítése:
A vajat, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk, az egyik tésztadarabot 2 evőkanál kakaóval összegyúrjuk. A fehér tészta egyik felét kinyújtjuk és kizsírozott tepsibe simítjuk ( mindegyik lapot villával megszurkáljuk). Erre jön a mákos töltelék. A mákot a felforrósított tejjel leforrázzuk, belekavarjuk a cukrot, az almát, és a citromhéjat. Rákenjük  a tésztára, majd befedjük a második fehér lappal, majd elkészítjük a kókuszos krémet.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A tölteléket langyos vajjal lazítjuk, rákenjük a tésztára, majd erre kerül a barna tésztalap.
Előmelegített 170 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Amikor megsült rákenjük a vaníliás krémet. A vaníliás krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral csomómentesre kavarjuk, lassú tűzön megfőzzük. Amikor félig kihűlt belekavarjuk a vajat. A végén a tetejét kókuszreszelékkel és mákkal díszítjük.
EK. 2015 ápr.

1 megjegyzés:

sedith írta...

Hmm, Jutka, ezt már akkor kinéztem magamnak, amikor javítottam a múltkor. Nagyon finom lehet! :) Azt hiszem, el fogom készíteni. :)