2015. február 19., csütörtök

Libahús meggyszósszal


Hozzávalók (4 személyre): 
1,5 kg libahús, só, bors, zsiradék;
A meggyszószhoz: 7 dl meggybefőtt, 1 evőkanál vaj vagy zsír, 2 evőkanál liszt, 3-6 dkg cukor, só. 
Elkészítése:

A libahúst feldaraboljuk, sóval és borssal fűszerezzük, hőálló edénybe helyezzük, és néhány órára hűtőbe tesszük. Serpenyőben zsírt forrósítunk, ráöntjük a húsra, és kevés vizet aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, sütőbe tesszük, fedő nélkül pirosra sütjük. A vajból (zsírból) és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a meggybefőttet, csipet sót és a cukrot, kavargatva kis lángon főzzük, míg kellően be nem sűrűsödik. A sült libahúst a meggyszósszal tálaljuk. Liba helyett kacsa- vagy csirkehússal is kínálhatjuk.

1 megjegyzés:

Anikó írta...

Olyan guszta a képed, a hétvégén eme ihletésre sült tyúk volt nálunk meggyszósszal:-)))