2014. október 19., vasárnap

Savanyú zúzabecsinált


Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg csirkezúza, 2-3 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 1 kisebb karalábé, 1 zöldpaprika, 1-2 paradicsom vagy 1 evőkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír vagy 2-3 evőkanál olaj, só, bors, házi ételízesítő, ecet.
a levesbetéthez: 2 tojás 
Elkészítése: 
A zúzát jó alaposan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk házi ételízesítőt. Amikor a hús félig megfőtt, beletesszük a megtisztított, apró kockákra vágott zöldséget, a hámozott, kockára vágott paradicsomot vagy paradicsompürét, és készre főzzük. Híg rántást készítünk (a zsírban vagy az olajban megfuttatjuk a lisztet, pirospaprikával színezzük, és egy pohár hideg vizet öntünk hozzá), belekavarjuk a levesbe, ecettel savanyítjuk, és összeforraljuk. A tojásokat felverjük, és lassan a forró levesbe csurgatjuk. Az apróra vágott petrezselyemzöldet a végén rászórjuk a kész levesre.

Nincsenek megjegyzések: