2014. augusztus 13., szerda

Sós uborka télire


Hozzávalók:
friss uborka, kapor, csombor, torma és zellerlevél, babérlevél, fokhagyma, durva só(jódmentes), szemes bors, befőzőpor (kb. 5 kg uborkához 1 tasak).
Elkészítése:
Az uborkát jól megmossuk, majd 2-3 órára sós hideg vízben áztatjuk. Az üvegek aljára rakunk a zöld fűszerekből, belerakjuk az uborkát, tisztított fokhagymát és szemes borsot szórunk bele(babérlevelet és tormát is helyezünk az uborkák közé). Feltöltjük hideg vízzel, így megmérjük, mennyi víz megy rá az uborkára, majd letöltjük a vizet, és annyi evőkanál sóval főzzük fel, literenként egy evőkanál só, egy pohárnyi forró uborkalével elkavarjuk a befőzőport, majd belekavarjuk a feltöltőlébe. A levet hagyjuk kihűlni, majd az uborkára töltjük. Elsőre a feltöltő lé felzavarosodik, majd szépen letisztul. 

Nincsenek megjegyzések: