2014. május 25., vasárnap

Kukoricás gombasaláta


Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg gomba, 1 kukoricakonzerv, 1 tojássárgája, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál porcukor, 1 dl tejföl, só, bors, petrezselyemzöld, pár csepp citromlé.
Elkészítése:

1. Előkészítjük a hozzávalókat, a kukoricakonzervet jól lecsepegtetjük.

2. A gombát enyhén sós vízben megfőzzük, jól lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk.

3. A mártáshoz a tojásból, az olajból és a mustárból majonézt készítünk.

4. Hozzákavarjuk a tejfölt.

5. Belekavarjuk a porcukrot, borssal fűszerezzük.

6. A gombát és a kukoricát belekeverjük a mártásba, sóval meg citromlével ízesítjük.


7. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és tálalásig hideg helyre tesszük.

Nincsenek megjegyzések: