2013. március 20., szerda

Tojásleves


Hozzávalók:
4 tojás, 1,5 dl tejföl, 1 hagyma, 1 teáskanál ételízesítő, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 2-3 babérlevél, 1 kávéskanál cukor, pirospaprika, só, bors, ecet
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a lisztet, világosbarnára pirítjuk, belekavarjuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 1 liter vízzel. Beledobjuk a babérlevelet, a cukrot, sózzuk, borsozzuk, 15 percig főzzük. A tejfölt elkavarjuk egy kevés forró levessel, majd a leveshez adjuk. A tojásokat felverjük, majd a forrásban lévő levesbe csorgatjuk, ecettel ízesítjük, 1-2 perc alatt készre főzzük. A kész levest pirított kenyérkockával tálaljuk. Tejfölt és ecetet adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: