2010. június 9., szerda

Kókuszos szelet

Sütemények Ballagásra

Diós krémes 
Kókuszos szelet amelyet Alíztól  tanultam :)
Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 tasak sütőpor, 3 evőkanál tej, 2 kanál kakaó, csipetnyi só; a töltelékhez: 4 tojás fehérje, 20 dkg cukor, 5 kanál víz, 2 tasak vaníliacukor, 20 dkg kókuszreszelék, illetve néhány kanál finom savanykás íz; a mázhoz: 4 tojássárga, 16 dkg porcukor; kókuszreszelék.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk - ruganyos, könnyen gyúrható tésztát kell nyernünk. Ezután két egyforma lapot nyújtunk belőle. Az egyiket egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük, megkenjük finom ízzel majd ráhalmozzuk a kókuszos tölteléket. Ezt úgy készítjük, hogy a tojásfehérjékhez hozzáadjuk a vizet és cukrot, majd kemény habbá verjük, amibe lazán belekavarjuk a kókuszreszeléket. Nos, amint szépen elegyengettük a kókuszos tölteléket a tészta tetején, befödjük a másik kakaós lappal, villával megszurkáljuk a tetejét, majd előmelegített sütőbe tolva készre sütjük. Amíg sül, a tojássárgákat a porcukorral habosra kavarjuk, majd azon melegében a készre sült tésztára kenjük. Végül megszórjuk kókuszreszelékkel. Miután kihűlt, a tepsiben vágjuk fel.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon tuti. Isteniek lehetnenk

Nely írta...

un deliciu! Felicitari!