2010. május 22., szombat

Hétvezér tokány



Hozzávalók:
12 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 5 g pirospaprika, 25 dkg marhahús, 25 dkg sertéshús, 25 dkg borjúhús, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 3 dl tejföl, 4 dkg liszt, só.
A kockákra vágott füstölt szalonna zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a csíkokra vágott marhahúst, megsózzuk és kevés
vizet aláöntve, fedővel letakarva addig pároljuk, ameddig a hús félpuha lesz. Ekkor
hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst, majd amire a hús puhulni kezd, a hasonlóan darabolt
borjúhúst, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Amikor a húsok puhára párolódtak, tejfölös
habarással sűrítjük, és a tejszínt is hozzáöntve még 2-3 percig forraljuk.
Tarhonyát, galuskát vagy párolt rizst adunk hozzá.