2009. április 19., vasárnap

Feketeerdő torta



Hozzávalók:1 db kerek kakaós tortalap, 1/2 l tejszín 1 üveg magozott meggybefőtt 1 csomag vaníliás pudingpor porcukor csokireszelék fahéj
Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzzük. A tejszínhabot egy kis porcukorral jó keményre felverjük. A tortalapot három részre vágjuk, majd az alsó lapra a puding és a tejszínhab egy részét kis halmokba rakjuk és simítjuk, majd a meggyet rápakoljuk. Óvatosan rátesszük a következő lapot, rátesszük a maradék pudingot és a tejszínhab egy részét, majd a tortalap tetejét. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, csokireszelékkel és meggyel díszítjük.

A piskótához:
5 tojás, 10 ek cukor,2 ek olaj, 5 ek víz, 10 ek liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vanília, 1 csipet só
A kakaós piskótához 2 ek kakaó, így annyival kevesebb lisztet teszek.
Elkészítés: A tojássárgákat a cukrot, az olajat habosra kavarjuk, utána vizet és végül finom mozdulatokkal belevegyítjük a sütőporos(én a sütőport mindig egy kiskanál citromlével felhaboztatom) lisztet, majd a tojásfehérjéket a sóval habbá verjük, és szép lassan belekavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük. Amikor kihűlt a piskótát kettévágjuk és megtöltjük

1 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Nagyon szép ez a torta, biztos nagyon finom is!