2008. november 27., csütörtök

Mexikói pizza (Transindex)


Hozzávalók:
40 dkg paradicsom, 2 kis fej hagyma, 1 csípős, hegyes paprika, 2 szál bazsalikom, 1 kis doboz kukorica, 1 kis doboz főtt vesebab. 8 dkg húsos, füstölt szalonna, só, bors, 2 ek. olaj, 2 kk. szárított oregano, 10 dkg füstölt sajt.
A paradicsomot meghámozzuk, magjaikat-levüket eltávolítjuk és felaprózzuk. A hagymákat vékonyan felkarikázzuk. A paprika ereit, részben vagy egészben meghagyjuk, apróra felkockázzuk. A bazsalikomot leöblítjük, néhány levélkét félreteszünk a díszítéshez, a többit vékony csíkokra vágjuk. A kukoricát és a babot bő, hideg vízzel leöblítjük. A szalonnát felkockázzuk, a sütőt előmelegítjük.
A szalonnát pirosra sütjük, rádobjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, élénk tűzön, fedő nélkül 10 percig főzzük, azután a mártásba csúztatjuk a kukoricát és a babot. A vágott bazsalikommal, a csípős paprikával, ízlés szerint sóval borssal fűszerezzük, és éppen csak összeforraljuk.
Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, belefektetjük a pizzalapokat, és megkenjük az olajjal. Arányosan a tetejére simítjuk a ragut, megszórjuk az oreganóval, végül a tetejükre reszeljük a sajtot, és a forró sütőben 10-15 percig sütjük. Díszítjük tejföllel és azonnal tálaljuk.
Pizzatészta itt.

Nincsenek megjegyzések: