2008. április 18., péntek

Mézes krémes




Hozzávalók a tésztához:

4 evőkanál méz, 15 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 4 evőkanál tejföl, 6 dkg vaj.
Krém:
4 dl tej, 3 tojássárga, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál liszt, 1 tasak vaníliás cukor, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor.
A mázhoz:
3 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej
10 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 lapot sütünk.
A krémhez a tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, a vaníliás cukorral, belekavarjuk a lisztet és a tejet, sűrű krémmé főzzük, kihűtjük.
A 20 dkg vajat 15 dkg porcukorral habosra kavarunk és a kihűlt krémhez adjuk.
A krém egyharmadába kakaót kavarunk.
Lehet baracklekvárral is kenni akkor a krémből kevesebbet kell készíteni.
Tálcára fektetünk egy tésztalapot, megkenjük a töltelék felével, majd ráteszünk másik lapot, lenyomkodjuk, és megkenjük a barna krémmel vagy lekvárral. Ismét lapot teszünk rá, rákenjük a töltelék másik felét, majd rátesszük a fedőlapot, és óvatosan rányomkodjuk. Félretesszük a süteményt. Elkészítjük a mázat.
Amikor már csak langyos, rákenjük a süteményre. A süteménynek legalább fél napot állnia kell, hogy puha legyen, ezután szeleteljük.
Csokimáz helyett porcukorral is megszórhatjuk.

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Nálunk főtt tejbegríz megy a krémbe (vajjal, porcukorral). Szeretjük!