2008. április 23., szerda

Kukoricás csirkecomb


Hozzávalók:
4 csirkecomb, 1 doboz csemege kukorica konzerv, 1 tyúkhúsleves kocka, 1 dl tejföl, 1 evőkanál finomliszt, 1 nagy csokor petrezselyem zöld, 5 dkg vaj, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 darabka csípős paprika, ízlés szerint só, őrölt fehér bors.
Előkészítése:
A csirkecombokat a forgóknál ketté vágom, és megsózom, megborsozom. A kukorica levét leszűröm, a petrezselyem zöldet felaprítom. A tejfölt a liszttel és fél dl vízzel simára keverem.
A húsdarabok mindkét oldalát a felforrósított vajon, erős lángon átsütöm, majd a pecsenyeléből kivéve félreteszem. A levet addig forralom, még a víz el nem párolog, és sercegni nem kezd. Akkor a tűzről lehúzom, és a pirospaprikát belekeverem. A kukorica levét ráöntöm, jól összeforralom, hozzá adom a kukorica szemeket, és a leveskockát. A lisztes tejfölt beleöntöm, és kevergetés közben jól kiforralom. A csirkedarabokat tűzálló tálba rakom, ráöntöm a kukoricás mártást, és lefedve előmelegített, forró sütőben nem túl erős lángon 30 percig párolom. Ezután a tál tetejét leveszem, kissé megpirítom, végül rászórom a finomra vágott petrezselyem zöldet. Párolt rizzsel kínálom.

Nincsenek megjegyzések: